4 Ефикасни метода „Как да почистим сребърните бижута сами у дома?“

как да почистим сребърните бижута у дома

1. Как да почистим сребърните бижута със сапун и веро?

Почиставане на сребърните бижута със сапун и веро

Сапунът и верото не само се борят с микробите, но и са чудесен начин за възвръщане блясъка на сребърните ви бижута. Навлажнете мека памучна кърпа със сапун или веро, разтворени в топла вода и разтрийте замърсяванията, след което изплакнете бижутата с топла вода и подсушете с мека кърпа. Този метод е най-подходящият за почистване на бижута с камъни, както и на патинирани бижута.

2. Как да почистим сребърните бижута със сода бикарбонат, сол и алуминиево фолио?

Почиставане на сребърните бижута със сода бикарбонат, сол и алуминиево фолио

Това е един изключително ефективен метод, който е подходящ за бижута без камъни и патина, както и за сребърни прибори. Застелете метален съд с алуминиево фолио с лъскавата страна нагоре, след което го напълнете с вода и го сложете на котлона. Добавете една супена лъжица сол и същото количество сода за хляб. Разбъркайте, докато се разтвори добре. След като водата стане гореща, като не е необходимо да завира, добавете сребърните бижута или прибори. Изчакайте няколко минути до видимо, след което махнете съда от котлона и ги извадете в гевгир или изчакайте водата да изстине.

Изплакнете и подсушете с мека кърпа бижутата си. Магия! Сребърните бижута са чисти и отново бляскави!

3. Как да почистим сребърните бижута със сода бикарбонат и оцет?

почистване на сребърни бижутаПочиставане на сребърните бижута със сода бикарбонат и оцет
Оцетът е един изключително универсален инструмент за почистване, а в комбинация със сода за хляб се справя много добре с потъмнялото сребро. Накиснете вашите сребърни бижута в 1/2 чаша оцет, смесен с 2 супени лъжици сода за хляб за два до три часа. Изплакнете със студена вода и подсушете добре с мека памучна кърпа. Не ви препоръчваме да използвате този метод за почистване бижута с камъни и оксидация, тъй като киселината може да повреди камъка и оксидирания ефект.

4. Как да почистим сребърните бижута с паста за зъби?

Пастата за зъби е един от най-разпространените начини за почистване на сребърни бижута. Важното при този метод е пастата да бъде без абразивни частици, за да не се надраска повърхността на бижуто. Сложете малко количество паста върху парче памучен плат и полирайте среброто. След това изплакнете добре и подсушете с мека кърпа. Воала!

Почистването на  сребърните бижута може да ви донесе много години удоволствие. И, разбира се – среброто е ценно! Така че не чакайте, докато потъмняването стане толкова много, че вече да не искате да носите сребърните си съкровища. Дайте на бижуто си нов старт днес!

 

Специални предложения swarovski elementsразгледай

Специални предложения бижута с цирконразгледай

Последвайте Sense.bg в социалните мрежи:

Фейсбук страница

Инстаграм страница

Повече полезна информация в нашия блог