Какво трябва да знаете, когато избирате сребърни обеци с циркон?

Избор на сребърни обеци според формата на лицето

7 отговора на въпроса „Кои сребърни обеци да избера според формата на лицето ми ?“

Веднъж закупени сребърни бижута, те ще служат вярно на своята собственичка до края на живота й, а след това ще се превърнат в семейна ценност, която да се предава от поколение на поколение. Благодарение на високите си физически и естетически характеристики среброто позволява реализацията дори на най-дръзките модни идеи.

Магията на сребърния блясък

Добре подбраните сребърни обеци с циркон могат да подчертаят деловия стил през деня, да добавят нотка на блясък и елегантност към вечерния тоалет, а на специални събития са в състояние да подсилят по невероятен начин празничното ви настроение. Ако искате да подчертаете благородството им, може да изберете такива сребърни обеци, които са инкрустирани с циркон.

Сребърните обеци с циркон са подходящи за всички жени. Могат да подчертаят нежната порцеланова кожа и да подсилят блясъка на дамите, с по-тъмен тен. Същевременно подхождат на дами с всеки цвят на косата и очите, затова се считат за напълно универсално бижу, което си струва да добавим към колекцията си.

Ако сребърните обеци са инкрустирани с циркон, то цветът на камъните е перфектно решение за подчертаване блясъка на очите – синеоките дами могат да изберат сини, а дамите с кафяви очи – бели, зелени или червени, варирайки умело с нюансите, за постигане на перфектен резултат.

Избор на сребърни обеци според формата на лицето

Когато избирате бижута, не забравяйте, че формата на сребърните обеци винаги трябва да е в хармония с формата на лицето.

  • За кръгло лице

Подходящи са дълги обеци на висулка или такива с тясна правоъгълна и квадратна форма. Те ще придадат на кръглото лице лек ъгъл и оптически ще го издължат. Избягвайте обеци с кръгла форма – малки топчета и халки.

  • За овално лице

Ако имате овална форма на лицето сте много облагодетелствана, тъй като ви подхождат почти всички модели обеци. Най-подходящи за вас са такива с меки форми като топчета и халки. Много добре биха ви подхождали и обеци с не големи фигури, с форма на квадрат или сълза например. Избягвайте много дългите и тънки обеци, защото те биха издължили лицето ви още повече.

  • За лице със сърцевидна форма

За подобен тип лице са препоръчителни обеци, които са по-широки в долната си част – например такива с овална форма, с форма на сълза или обеци на висулка, наподобяващи полилей. Целта е долната част на бижуто да е по-широка, за да балансира по-тясната част на лицето. Избягвайте много късите обеци.

  • За квадратно лице

При квадратното лице целта е чрез обеците да се омекотят ъглите, затова заложете на овални и кръгли украшения за уши. Подходящи са обеци с форма на сълза, продълговати обеци – капка, висулки, както и халки или обеци с извити краища. Избягвайте квадратни обеци или такива с големи ъгли.

  • За продълговато лице

За притежателките на такъв тип лице са подходящи гравираните (релефни) обеци. Целта е релефа да придаде повече пълнота на лицето. Може да носите както кръгли, така и триъгълни обеци, но триъгълника трябва да е с широката част надолу. Избягвайте плоски и дълги висящи обеци.

  • За лице с форма на диамант

Носете по-къси и разширени в долната част обеци. Подходящи са такива с формата на капка или пък малки клипси с широки фигурки в долната част. Избягвайте дълги и тънки обеци.

  • За триъгълно лице

За такъв тип лице са необходими обеци, които да омекотят острите му черти. Подходящите обеци са с овална и кръгла форма, като трябва да са по ухото. Избягвайте дългите висящи обеци.

Избор на сребърни обеци според формата на лицето

Сребърни обеци с циркон 

Последвайте Sense.bg в социаалните мрежи:

Фейсбук страница

Инстраграм профил

Прочетете още полезна информация в нашия блог