Как да определим размера на пръстен?

Как да определим размера на пръстен?

Как да определим размера на пръстен?

Бижутата са подходящи за подарък за всички възрасти. Най-трудно е да се избере пръстен, тъй като трябва да се знае точният размер. Трудността произтича предимно от размера на пръстена и съответно формите и големината на пръста на човека.

Най-лесно можете да вземете размер на пръстен като отидете на бижутер и ви вземат мярка с метални халки.

Как да определим размера на пръстен?

Ако нямате възможност ето 3 метода, които ще ви помогнат да вземете размер на пръстен:

  • Вземете парче връв или тънка хартиена лента, конец също би свършил работа. Завийте около пръста, на който ще носите пръстена. Използвайте молив за да отбележите точката на припокриване, оформяща завършена окръжност. Измерете дължината от началото до точката с линийка в мм. Така Вие определяте обиколката на пръстена и вече може да използвате таблицата за да си поръчвате пръстени съгласно Европейска, Английска или Американската системи. Ние работим с размери, които отговарят на обиколката в мм или български размери. Добра идея е да измервате пръста си в края на деня, когато пръстите са с най-голямата си обиколка. Не го правете , когато пръстите са студени, защото това не е обичайното им състояние и пръстена ще Ви бъде малък.
  • Ако купувате пръстена за подарък и не знаете размера бихте могли да измерите диаметъра на пръстен, който знаете че Вашата приятелка носи с удоволствие и и е по мярка.
  • Друг начин е като вземете пръстен и наложите монета във вътрешния диаметър на пръстена. Така по диаметъра на монетата можете да определите и размера.

Разгледайте и нашите предложения за Сребърни пръстени

Пръстени със SWAROVSKI ELEMENTS

Пръстени с циркон

Пръстени – Авторска колекция, произведени в България

Таблица с размери на пръстен

Таблица с размери на пръстени съгласно Европейска и Българска системи. Ние работим с размери, които отговарят на обиколката в мм или български размери.

Таблица с размери на пръстени