Кратка история за бижута SWAROVSKI

кратка история за бижута swarovski

Бижута Сваровски – да превърнеш стъклото в диамант!

Ще Ви запознаем с кратка история за създаването на бижута SWAROVSKI .Диамантът е символ на висока класа и лукс. Малцина са тези, които могат да го притежават, но,находчивият Даниел Сваровски започва да произвежда „диаманти” от стъкло!

Пътешествие във времето – кратка история на бижута SWAROVSKI

Името SWAROVSKI отдавна се е превърнало в синоним на блясък. В продължение на повече от столетие, компанията за бижута Сваровски предлага на пазара кристали, сравними по красота с диамантите на една съвсем достъпна цена.
Тайната на огромния успех на компанията се крие в постоянния стремеж към иновации. Този дух, наследен от основателя Даниел Сваровски, е неизменна част от философията на фирмата и до днес.
Даниел Сваровски се ражда през 1862 г. сред планините Изер в Северна Бохемия (днешна Чехия), в семейството на майстор-стъклар. По това време Бохемия била център на процъфтяваща стъкларска промишленост и съвсем естествено, младият Даниел започнал да изучава занаята на своя баща от най-ранна детска възраст. Едва 18-годишен създава машина за инкрустиране с кристали. Малко по-късно, вдъхновен от Първия панаир на електричеството във Виена, младият Сваровски (тогава на едва 21 год.) започва работа по изобретението, което ще промени живота му. Той бил дълбоко впечатлен от електричеството и от революционните за времето си технологии, представени на изложението от Сименс и Едисон и след завръщането си в Бохемия се посветил на създаването на машина, която да изрязва и шлифова кристалите в определена форма.

Oсноваването на компания за бижута Сваровски

Девет години по-късно Даниел Сваровски регистрирал патента на шлифовъчна машина. Благодарение на която за пръв път било възможно изрязването на кристални форми с невероятна точност.
През 1895 година Даниел Сваровски се мести със семейството си в Австрия.
През същата година, с подкрепата на своя девер Франц Вайс и един от парижките си клиенти – Арманд Косман, Даниел Сваровски основава SWAROVSKI.
Компанията веднага пожънала невероятен успех и скоро кристалите „Сваровски” блещукали навсякъде – по дрехи, бижута и аксесоари.
С идването на новия век модата се променя, което позволява на Сваровски и синовете му да работят в тясно сътрудничество с талантливи дизайнери като Шанел, Скиапарели, Баленсиага, а по-късно и с Кристиан Диор!
Вълнуваща история, зад която стои много труд и откривателски нюх!
Даниел Сваровски умира на 94-годишна възраст през 1956 година, а компанията се поема от децата и внуците му, които започват производство и на цветни кристали, висулки за полилеи, сувенирни кристални фигурки и дори тунинговат ролс-ройс с кристали Swarovski.

Мънистата с това покритие и до днес са любими на почти всички дизайнери на ръчно изработени бижута. Иновациите на Сваровски и експериментите с формите и цветовете не спират да ни изненадват, сезон след сезон, година след година. кратка история за Swarovski

Разгледайте и нашите бижута със SWAROVSKI ELEMENTS

Последвайте Sense.bg в социалните мрежи :

Фейсбук страница

Инстаграм страница

Прочетете още полезна информация в нашия блог